If today was your last day, and tomorrow was to late, could you say good bye to yesterday…

kak jie dah kahwin… (^_^)…

hehe..mcm ape je tjuk post kali nie..

sebenarnye dah beberape hari post nie disimpan kt dalam draft, jadi x bleh la nk kate berite hangat..pengantin pn da start msuk kerje blk dah…huhu

sedar x sedar, dah lbh kuang sbulan blog nie terbiar..hehe..

btol la asma nie malas  nk update belog…huhuhu..biarlah..

tp kali nie mmg btul2 dicampur dgn faktor “kebizian”…sbb bulan nie rumah kitorg first time handle kenduri kawin..jadi agak sibuk la jgak smua penghuni rumah nie…bkan pengantin je yg sibuk, kitorg pn kena tempias sibuk skali..huhu.lps dh x busy plak, ‘opkos’ la pegi smbg update tgk citer Kdrama n Jdorama dulu..hehe..

kembali ke tjuk utama…pada 11hb mac 2010 malam br2 nie berlangsunglah majlis pernikahan kak jie..maka, dengan secara rasminye bertambahlah seorang lagi ahli keluarga kami..keesokan harinye plak diadekan plak kenduri kesyukuran…sbb nie first time pngalaman jd tuan umah, jadi mase memula majlis tue cam agak kalut la skit, tapi pastu da x kalut sangat…nsib baik time kat kolej dulu ade pengalaman jgak skit2 dlm handle majlis, jd bleh la apply skit2…

tue citer psal experience jadi tuan umah, nie kita citer psal pngalaman trima ahli keluarga baru plak… siyes cakap, memula mmg agak kekok la jgak dgn abg jai memandangkan sblm nie adik beradik kitorg smua prempuan… skrg kitorg dah x sebebas dulu kat dlm umah..kena jaga batasan..sape2 yang adik beradik smua prempuan mesti faham..huhu…tapi taper, sekurang2nye lps abg jai join family kitorg, abah dah ade geng skrg…lgpn kak jie dgn abg jai blk sini time cuti skola jer, jadi bila diorg dh pergi johor, aktiviti harian kitorg(aku n enie) kt umah berjalan seperti biase…HEHEHE…

akhir kate, sebagai adik, aku pn ikut tmpng gembira skali utk kak jie… tgk muka bahagia kak jie mase kenduri ari tue, aku pn ikut rase gembira skali..siyes r, tetiba je rase gembira mase tue, padahal mase tue aku tgh duk sibuk ke hulu ke hilir(tuan rumah la katekan..hehe)… mayb nie la yg dinamekan family-relationship-bonding.., bila tgk ahli keluarga kite bahagia, kita pn ikut rase bahagia skali…. Omedetto kak jie.. n utk Abg Jai, welcome to our family… Semoga bahagia hingga ke akhir hayat…

 

insyaAllah, bln jun nnT turn enie plak…another busy month is coming..

Advertisements

2 responses

  1. c!k mA!

    Alllloooooooooooooo
    huhuhu
    br org tauuuu
    cik asma pon ade blog
    awat xhabaq awai2??
    ish3
    sori yek
    xdpt ke rumah anda tyme majlis aritu
    org b’kmpng kat rawang ms tuh
    Kak Jie udah..
    Kak Enie on da way
    asma???
    huhuhuhu

    Mei 26, 2010 at 12:31 am

    • huhu..org x bgtau dh ade wat blog sbb segan r nk bgtau…
      sbb org jarang2 je update blog…huhu..
      taper2..klau x smpt nk pegi mjlis yg ari tue, next time ade mjlis lain plak..
      org pnye turn??..haish, susah lor nk jawab soklan tue..

      Jun 3, 2010 at 5:22 am

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s